Åpne meny
English


English

Autogården

Autogården ligger på Nygård, like ved Media City Bergen. Bygget har en sentral del av Bergens transporthistorie. På 1800- og begynnelsen av 1900-tallet holdt ridehusene og vognfabrikkene til i Nygårdsgaten, strategisk plassert like ved krysset mot Lars Hilles gate. Før motorveien og spagettikrysset på Nygårdstangen var Nygårdsgaten og tilstøtende Lars Hillesgate hovedinnfartsåren til Bergen Sentrum. Midt i krysset mellom gatene lå byens første bilbutikk, like ved to bensinstasjoner. Automobilkompagniet av 1923 fristet forbikjørende bilister med nye Ford-modeller på utstilling med stor suksess. I 1962 utvidet Auto 23 utvidet lokalene sine til da de bygget om «Ridehuset» til Autogården etter tegninger fra arkitekt Helge Gjøvaag.

I dag ligger bygget fremdeles sentralt i bybildet mellom Media City Bergen og Realfagsbygget til Universitetet i Bergen. Plasseringen er ideell for moderne bedrifter med aktive ansatte. Bybanestopp og Bergen Busstasjon i umiddelbar nærhet er det enkelt å komme seg til og fra alle Bergens bydeler.

 

 

Modernisering i 2017

I løpet av våren 2017 vil bygget gjennomgå en rehabilitering av fasadene. Den særegne funksjonalistiske stilen fra 1962 bevares, samtidig som tilrettelegger for moderne krav til energieffektivitet.

Innvendig vil lokalene fremstå som moderne med lyse, åpne løsninger. Leietakere får muligheter til å velge uttrykk og innredning som er skreddersydd til virksomhetens arbeidsmetoder. Det vil kunne tilrettelegges for en dynamisk arbeidsplass med åpne løsninger, store møterom og dialogsoner, eller flere separate kontorer.

Inngangspartiet vil bli oppgradert og det planlegges ett flott fellesområde med kaffebar, matservering og møterom. Fellesfunksjonene effektiviserer utnyttelsen av kontorarealene og ligger til rette for en trivelig arbeidshverdag med god arealutnyttelse.

 

Utleie:
Undervisning, kontor

Totalt areal:
10760 m²

Kontakt

Eirik Torsvik

Markedskonsulent

eirik.torsvik@vfeiendom.no
mob. 92411925

Driftsansvarlig

Ole Stang Tertnes

Driftsleder

ole.stang.tertnes@vfeiendom.no
mob. 415 33 784