Åpne meny
English


English

Vågsallmenningen 16

HOTELL OPUS XVI

I 2017/2018 ble eiendommen bygget om fra kontorer til ett av Bergens flotteste hotell og en kulturarena, OPUS XVI – Edvard Grieg Heritage Hotell. Ambisjonen er å bli et selvskrevent samlingspunkt for musikk og kultur i Bergen. Hotellet har 67 store hotellrom, restaurant og konferansefasiliteter av høy kvalitet. Bak konseptet står Alexander Grieg, tippoldebarn av Edvard Griegs bror, John Grieg.

Les mer om konseptet og historien på opusxvi.no.

Vågsallmenningen 16, tidligere Bergens Kreditbank, har et «sus av fordums storhet» over seg. Bygningen er sentral i bybildet, og er karakteristisk og kjent. Det er en monumental bygning i massiv teglstein. Innvendig er det vegger i granitt og marmorsøyler. Bygget kjennetegnes ved mange flotte detaljer og solid treverk på vinduer og dører. Vinduene er sikret med smijernsgitter. Dette er historiske elementer fra da bygget ble reist som bank. Fasadene på bygget er fredet.

Det første bygget fra 1876 var tegnet av Herman Schirmer i italiensk nyrenessanse. Bygget ble utvidet i 1897 av arkitekt Adolph Fischer og av Schak Bull i 1918. Arkitekt Øivind Maurseth ble tildelt Europa Nostras diplom for rehabiliteringen av Bergens Kreditbank i 1990.

 

Utleie:
Hotell, Restaurant

Totalt areal:
5141 m²

Kontakt

Elisabeth Ellingsen

Markedskonsulent

elisabeth.ellingsen@vfeiendom.no
mob. 970 74 692

Driftsansvarlig

Jan Einar Åsbakk

Drifts- og utbyggingssjef

jan.einar.asbakk@vfeiendom.no
mob. 992 44 657