Åpne meny
English


English
6. mars 2015

Reitan kjøpte eiendom i Bergen med pen rabatt

Men utenlandske eiendomsinvestorer la ikke igjen én eneste krone i Bergen i fjor.

Internasjonale investorer la ikke igjen en eneste krone i Bergen i 2014, melder Eiendomsmagasinet.

– Så vidt jeg kjenner til har ikke det blitt solgt noen eiendommer i Bergen til internasjonale investorer i 2014, sier daglig leder av Eiendomsmegler 1 Næring i Bergen, Petter Grevstad Theodorsen.

Fra null til eksplosivt

Kontrasten er stor til Stavanger, der etterspørselen ifølge nettstedet har vært eksplosiv.

Ifølge sjefen for Eiendomsmegler 1s næringsmeglere i Stavanger, Jan Inge Røyland, kom det samlede transaksjonsvolumet opp i ca. 5,5 milliarder i fjor, hvorav utlendinger sto for 2,9 milliarder kroner.

Én forklaring er ifølge meglersjefen at leietakerne i Stavanger er mer industrielle.

– Selskaper som BP og Statoil leier store arealer. Samtidig bidrar innslaget av finansielle aktører til å gjøre eiendommene i Stavanger mer attraktive, sier han videre.

Men Reitan kjøper
Én som derimot kjøper i Bergen, er Odd Reitan.

Reitan Eiendom-eide VestenFjeldske Eiendom har nemlig kjøpt de to byggene Olav Kyrresgate 41 og Vaskerelven 39 fra EGD Property, melder Eiendomsmagasinet.

Det dreier seg om totalt ca. 4.100 kvadratmeter og leieinntekter på knappe 6 millioner kroner. Blant leietakerne er Bolia og Japan Photo.

Prisen for eiendommen som ble lagt ut i høst er hemmelig, men etter det nettstedet erfarer ble partene enige om en sum «en del under» prisantydningen på 92 millioner kroner.

Reitan kjøpte eiendom i Bergen med pen rabatt