Åpne meny
English


English
4. september 2017

Vaskerelven 39

Urbant – Sentralt – Moderne – Unikt

Vaskerelven 39

I krysset mellom Vaskerelven og Olav kyrresgate, like ved byparken og Torgallmenningen i Bergen, ligger byggene Olav Kyrresgate 41 og Vaskerelven 39. En spennende kontor- og forretningseiendom midt i bybildet.

I 1910 ble det ikoniske bygget Olav Kyrresgate 41 og har siden den gang vært brukt som forretningsbygg i Bergen Sentrum. Noen år etter bygget var ferdig kunne Bergenserne handle flotte herreklær hos herreekviperingsforretningen Sigurd E. Olsen A/S. I dag driver Japan Photo butikk i de samme lokalene.

Rett ved siden av, i Vaskerelven 39 holder møbelforretningen Bolia til i dag, og selv om bygget er fra 1980-tallet har også denne adressen vært en attraktiv handelseiendom i bybildet siden starten av forrige århundre. På slutten av 1920 tallet holdt AEG elektrisk forretning til på adressen og fristet forbipasserende med utstillinger av Osram lyspærer.

Beliggenhet

Vaskerelven 39 ligger i en av Bergens mest urbane gater. Vaskerelven ble pusset opp av Bergen Kommune i 2007 og er i dag en moderne bygate med flere urbane småbutikker, barer og spisesteder. I krysset ved Vaskerelven 39 ligger kollektivknutepunktene i Olav Kyrres gate hvor en enkelt kan komme seg til alle Bergens bydeler med buss eller bybane.

Tilbygg / «In-fill»

Høsten 2017 igangsettes ett «In-fill» prosjektet som vil knytte byggene sammen med ett flott, moderne tilbygg. Når det står ferdig mot slutten av 2018 vil samles under adressen Vaskerelven 39.

Tilbygget mellom dagens bygg vil være sentrum for kontorarealene med ett flott inngangsparti med café og resepsjonstjenester. Fasadene på de to eksisterende byggene vil renoveres og oppgraderes til moderne standard. Uttrykket beholder de historiske særtrekkene i fra 1910 og kombinerer dette med moderne stål og glass. Resultatet er ett unikt kontor- og forretningsbygg med alle moderne fasiliteter.

Innhold

I byggets første etasje vil det fremdeles være publikumsrettet virksomhet med Japan Photo og Bolia som beholder dagens lokaler. I tillegg vil caféen i tilbygget være åpen for alle, men også være ett møtepunkt for ansatte og besøkende til leietakerne i kontoretasjene.

Kontorarealene ligger i byggets andre til femte etasje. Med store, lyse flater på nærmere 1000 m² per etasje, totalt 3600 m², ligger alt til rette for planlegging av en effektiv arealutnyttelse i samarbeid med leietaker. Attraktive fellesfunksjoner som møteromsone og sykkelparkering med garderobefasiliteter kan planlegges i samarbeid med leietaker.

Det er muligheter for å leie større eller mindre arealer i bygget, og samle flere aktører for å skape ett innovativt og spennende miljø i hjertet av Bergen Sentrum.

Etasje Areal Beskrivelse Ledig fra
U. Etasje ca 800 m² Forretning, sykkelparkering og garderober
1. Etasje ca 900 m² Forretning og cafe/resepsjon
2. Etasje ca 900 m² Kontor Høsten 2018
3. Etasje ca 900 m² Kontor Høsten 2018
4. Etasje ca 900 m² Kontor Høsten 2018
5. Etasje Ca 820 m² Kontor eller kantine, møteromssone og takterrasse.